perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Kesän alkusoitto juosten

      Ja nämä kesäyöt


Kesäkuun ensimmäinen. Vielä muutama päivä töissä ja


      ei niille ole vertaa


sitten loma!


      ei kiristele vyöt


Se alkaa räväkästi.


      kun juoksen kohti merta...


Juoksukisalla. Minua odottaa 42 195 hikistä metriä Pohjolan Venetsiaksi kutsutussa kaupungissa. Tämä 14 saarelle muotoutunut noin 774 000 asukkaan koti on tietysti Stockholm. Sinne suuntaan perheeni ja siskojeni kera ensi torstaina ja Suuri Päivä, Maraton koittaa lauantaina.

Metreistä voi tulla todella hikisiä ja pahimmassa tapauksessa saatan joutua jättämään leikin sikseen, sillä pohje kipuili pahemman kerran viime viikonloppuna. Asetunkin lähtöviivalle varsin nöyränä. Jalkaa on viime päivät hierottu ja hoivattu perusteellisesti; Voltarenia, Zinaxinia ja kylmähoitoa ja venyttelyä... Nyt se tuntuu ihan hyvältä, rennolta - illalla juoksentelin varovasti pihalla tytön kanssa eikä kipua tuntunut. Hyvä niin ja toivottavasti pohje kestää myös jatkossa ja pystyn tekemään kuntoni mukaisen juoksun Tukholmassa! Parin viikon takaisen puolimaratonin perusteella 3.30 - 3.40 voisi olla realistinen tavoite, mutta viimeistelyjen jäädessä pois saattaa olla parasta unohtaa aikatavoitteet.

Tarkoitus on samalla viettää kaupunkilomaa muutama päivä, jonka jälkeen suuntaamme tätini luokse Alingsåsiin. Vierailu Pohjoismaiden suurimpaan huvipuistoon otetaan ilman muuta mukaan ohjelmaan mukaan. Siitä on muotoutunut jonkinlainen traditio - ensimmäistä kertaa Lisebergiin tutustuin joskus 1970-luvun puolivälissä. Oli siinä maalaispojalla ihmettelemistä! Nyt on erityisen upeaa viedä tytär samaan huvipuistoon.

Ruotsissa lomaillaan viikko tai kaksi - viimeistään juhannukseksi kuitenkin takaisin Suomeen.


      aaa - kesän lapsi mä oon

      aaa - poissa huoleni mun


-gs

(kuva Alanya, Turkki lokakuu 2006)

4 kommenttia:

HeidiR kirjoitti...

Hyvää matkaa!

Ja käyköön sinulle myös hyvin kisassa! :)

Tuomo Lindgren kirjoitti...

Olkoon kilometrisi kevyet ja tossuihisi kasvakoon siivet. (vanha viidakon sanonta)

Jorma "Jomppe" Ronkainen kirjoitti...

Kiitos kannustavista kommenteista, Heidi ja Tuomo!

Pohjeongelma on meinannut viimeisen viikon aikana masentaa mutta kun asioita asettelee mittasuhteeseen niin mitäpä siinä yksi kipeä jalka merkitsee? Koetankin orientoitua hommaan enemmänkin elämyksen kuin jonkin tietyn aikatavoitteen kannalta (vaikka tiedän sen vaikeaa olevan kun numerolappu rinnassa juoksemaan lähden...).

-gs

sivuaskel kirjoitti...

Trevlig resa! Mun tyttöni juoksi samaisen maratonin kolme vuotta sitten - tunnelmat ovat yhä muistissani! :)