perjantaina, marraskuuta 10, 2006

Ykkösten päivä...

...huomenna. 11.11.

Suuri päivä Annen veljelle. Hän nimittäin väittelee tohtoriksi. Akateemista viritystä sisaruksista löytyy; kaksi tohtoria ja lisensiaatti.

On jäänyt bloggailu viime aikoina vähemmälle. Välimerellisen loman jälkeen suuntasin heti seuraavalla viikolla Brysseliin ja Lilleen. Hieno reissu ja mukavaa vuorovaikutusta melkein neljänkymmenen paristakymmenestä maasta olevan kollegan kanssa erään verkoston vuosikokouksen merkeissä. Töissä on muutenkin riittänyt kovasti touhua.

Tiedän toki, että priorisoinnista kaikki on kiinni.

Ehkä on niin, ettei minulla edellisten postausten jälkeen ole ollut mitään sanottavaa...

Tänään luin erään tekstin, jossa puolustettiin naispappeuden vastustusta. Tuntui että olisi syytä reagoida. Tekstissä nojattiin Raamattuun Jumalan sanana ja tätä kautta perusteltiin naispappeuden kielto.


Olisi syytä muistaa, että tuntemamme Raamatuksi kutsuttu tekstien kokoelma on moninaisten vaiheiden tulos. Tekstejä on poistettu, lisätty ja muokattu eikä lopputulos välttämättä anna oikeaa kuvaa alkuperäisen kristittyjen saati Nasaretin miehen ajattelusta.

Eräs näkökulma korostaa patriarkkisen juutalaisuuden korostumista tuntemassamme kristinuskon versiossa. Parituhatta vuotta sitten asetelma oli paljon rikkaampi mm. gnostilaisten näkökulmien kautta. Kristinuskon muissa versioissa korostettiin tasa-arvoa ja niissä oli ilman muuta selvää, että niin nainen kuin mies voivat toimia kaikissa seurakunnan tehtävissä.

-gs

(kuva http://www.gnostic.org/ghirlandaio_trinita_gold.jpg)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitinkin pienen kirjoituksen noista ykkösistä... ;)

Pikkuliina kirjoitti...

Tuli tässä kerran mieleeni, että Raamatun VT puolella on n. 400 vuoden hiljaisuus mm. Malakian kirjan ja Johannes kastajan toiminnan välillä. Mitähän mahtoi siinä välissä tapahtua kun ei ole ollut mitään kirjoittamisen arvoista? Vai eikö ole kirjaan kelpuutettu jostain syystä. Olisi kiva tietää onko peräti kolmikantakomitean päätös asiasta.

HeidiHahmo kirjoitti...

Muuten. Jossakin vaiheessa tuntuu, että sanominen lakkaa. Sitä alkaa toistaa itseään. Kirjoittaa samasta asiasta uudelleen, ehkä eritavalla ja toisilla sanoilla, mutta kuitenkin...

Sitten taas kun unohtaa mitä on kirjoittanut, on hyvä aloitta alusta. ;)

gnothi seauton kirjoitti...

pikkuliinan kommenttiin liittyykin tuo viimeisin postaukseni.

heidihahmo; niinpä ;-) tai sitten vain odottelee ja kirjoittelee kun kokee että on sanomista.

-gs