perjantaina, toukokuuta 16, 2008

Kevät keikkuen tulevi?

Onneksi ei sentään! Taas sain nimittäin oppia; olin keskiviikkoisen sään perusteella merkinnyt Facebookin statukseen "kevät keikkuen tulevi - aurinkoa, vettä, nyt rakeita..." kun sain ystävältäni tiedon sanonnan alkuperästä. Siis tuosta keikkumisesta. Ennen vanhaan saattoi mennä olo keikuttavan heikoksi keväällä kun ruokavarastot alkoivat olla tyhjänä eikä luonto vielä oikein tarjonnut antimiaan.

- - -

Oltiin tytön kanssa aamupäivällä ulkona ja tehtiin samalla kivoja eläinhavaintoja. Ensin erittäin ystävällinen ja silitystä kaipaava kissa tallusteli vastaan. Leikkipuistossa ihmettelimme rastaiden ja harakan välistä mittelöä. Kotimatkalla pysähdyimme ihailemaan oravaa, joka päästi meidät hiipimään parin metrin päähän. Kotimatkalla bongasimme vielä kuusiaidasta sinitiaisen ja talitintin. Pisteenä iin päälle näimme vielä jäniksen, joka kyyristeli hetken paikallaan noin viiden metrin päässä ennen kuin pomppi matkoihinsa. Innoissaan tästä kaikesta olivat niin isi kuin tytärkin!

- - -

Huomenna on taas monella juoksijalla juhlapäivä. Sehän merkitsee tilaisuutta laittaa numerolappu rintaan ja mitata mistä juoksijamies tai -nainen on tehty. Kisoja siis riittää ympäri Suomenmaan. Eliitti kisailee maastojuoksun SM-kisoissa Vammalassa ja muut enemmän tai vähemmän hitaammat menijät muissa karkeloissa. Meidän perhe lähtee Poriin tapaamaan ystäviä ja jos starttaan Yyterin kisassa huomenna niin puolikas

alle 1.30 - unelma
alle 1.30.23 - erinomainen (nykyisen ennätykseni alle siis)
1.30.23-1.30.59 - hyvä
1.31.xx - perusjuoksu

-gs

Ei kommentteja: