maanantaina, elokuuta 10, 2009

20-vuotisjuhlajuoksuLähes päivälleen 20 vuotta sitten juoksin elämäni ensimmäisen maratonin. Keksin että eihän se ole mies eikä mikään joka ei ole 42,195 km mittaista matkaa juossut ennen avioliittoon astumista. Niinpä harjoittelin kolmisen kuukautta ja 12.8.1989 Helsinki City Marathon taittui aikaan 3.37. Kehitys on ollut tuskallisen hidasta, sillä tällä hetkellä paras aikani on 3.20 - viime vuoden syyskuulta. Toisaalta en ole koskaan erityisesti maratonille panostanutkaan, sillä lyhemmät matkat tuntuvat sopivan minulle paremmin.

Viiden päivän kuluttua juostaan 29. Helsinki City Marathon - tarkoitus on olla mukana ja juosta seitsemäs maratonini. Jos homma toteutuu, niin samalla tulen juosseeksi Helsinki City Maratonin kolmella vuosikymmenellä (aiemmat 1989 ja 1994). (Kääk - olenko todella niin vanha?)

Pitkät lenkit ovat jääneet luvattoman vähiin viimeisten parin kuukauden aikana, joten ennätyshaaveet lienee syytä unohtaa tällä kertaa. Joskin minua kyllä houkuttelee ajatus juosta hiukan kovempaa kuin 20 vuotta sitten. Pitäisi kyllä onnistua, jos ei vain ole liian kuuma.

-gs

3 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Tervehdys pitkästä aikaa!

Meikäläiseen verrattuna ainakin olet huippu-urheilija. En saa sinua kiinni jos juokset pakoon :D

Kannustan sinua 7. maratonillasi! Lycka till!

Kimmo kirjoitti...

On se hienoa jos jalat vielä kestävät tuollaista juoksua. Juokse hyvä juoksu!

gnothi seauton kirjoitti...

Kiitos Rita ja Kimmo! Sääennusteita tässä tutkailen ja tällä hetkellä ilmatieteen laitos lupailee lauantaille 19 astetta, mikä on turhan lämmin juoksukisakeliksi (optimi olisi kymmenisen astetta vähemmän). Onneksi sentään tuulee niin tuntuu vilpoisammalta. Ja onpahan kannustusjoukoilla mukavampaa hyvässä säässä!

-gs