torstaina, syyskuuta 29, 2011

Mitäpä se hyvejää?

On positiivista, valosta ammentavaa ja siihen suuntautuvaa rakentavaa energiaa. Sitten on sitä toista. Sitä "mitäpä se hyvejää" -energiaa. "Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä" -energiaa. "Pessimisti ei koskaan pety" -energiaa.

Pessimismin ilosanoma leviää. Ylen uutinen 29.9.2011

Puolangan pessimistit

Siitä kovin moni koettaa elämänvoimaa ammentaa. Kyllä, kiistämättä se jonkin aikaa ihmistä kantaa. Mutta väärään suuntaan se kantaa.

Ja jättää tyhjäksi.

- - -

Alkukesästä juoksuharjoitteluni meni vähän ylitse, kokonaiskuormitus kasvoi liian suureksi ja loukkasin jalkateräni.

Lupaavasti alkanut kausi pilalla?

Kyllä. Juoksuharjoittelu oli olematonta kesän aikana. Lähtöviivalle ei ole ollut mitään asiaa. Nyt jalkaterä tosin on kunnossa mutta juoksukunto on sillä tasolla että vielä ei tee mieli kisaamaan. Ehkä lokakuun lopulla kokeilen.

Ehdottomasti ei. Löysin uuden lajin. Maastopyöräily kolahti ihan täysillä. Edellisen polkupyöräni ostin 29 vuotta sitten. Elokuun alussa sattui sopivasti kohdalle pyörä, jolla pääsin hyvin alkuun.Nyt tosin jo kiikarissa hiukan laadukkaampaa materiaalia mutta Jamiksen ulkoiluttamisen kautta löysin lähiympäristön uudestaan - mahtavia metsäpolkuja riittää pitkäksi aikaa tutkittavaksi. Samalla oivalsin että samoilla poluilla voi myös juosta! Olenkin tehnyt upeita juoksulenkkejä haastavassa maastossa. Viimeksi eilen kävin illalla yhdeksän aikaan otsalampun valossa tunnin verran seikkailemassa. Upeaa! Mahtavaa! Voikin sanoa että löysin kaksi uutta lajia. Voin jopa sanoa että olipa hyvä juttu että loukkasin itseni. Muuten olisi nämä löydöt jäänyt tekemättä. Tämä on tällaista energiaa.

-gs

2 kommenttia:

Sami Jumppanen kirjoitti...

Läksin etsimään tietoa ja taustoja ihan sanahaulla "gnothi seauton" - nimimerkki (?) jota en ole vieläkään oppinut tavaamaan, vaikka Fillarifoorumilla kryptinen aivosolmuttaja kohdalle osuukin usein. (Nyttemmin katsoin Wikipediasta mitä se tarkoittaa.)

Päädyin mielivaltaisesti tänne.

Ja asiaan: löysin oleellisen tiedonjyvän: löysit maastopyöräilyn nyt syksyllä? Sepäs on hienoa! Olin kuvitellut, että kyseessä on vanha harrastaja. Itse aloittelin syksyllä 2010, kun tuli eka soveltuva fillari ostettua. Tänä syksynä jaksaa jo maastossa ajaa. Uusia paikkoja löytyy aina. Ja jos ei löydykään, on mukavaa kun pääsee vanhoja koko ajan helpommin.

gnothi seauton kirjoitti...

Sama solmuttajapa hyvinkin ;-)
Kyllä - hieno laji on maastopyöräily!
Kolmisen kuukautta sitten hankin pyörän, reilu kuukausi sitten hankin myös maantiepyörän. Maasto tuntuu kuitenkin enemmän omalta jutulta. Pyörällä ja juosten.

Lähdin liikkeelle maltillisella budjetilla, nälkä kasvaa syödessä ja luulenpa että ensi kevääseen mennessä kalusto päivittyy. Voi olla että valinta osuu johonkin hardtail kaksysiin (Cube?).