sunnuntaina, joulukuuta 11, 2016

Tunnetko?

Miltä Sinusta juuri nyt tuntuu? Mitä tunteita tässä hetkessä liikkuu? Huomaatko kuinka mielesi suhtautuu tunteisiin? Näetkö miten se haluaa käsitellä niitä?
Mielen tehtävä on luokitella ja nimetä. Se kertoo tarinoita ja esittää tulkintoja. Mieli tarjoilee vaihtelevan variaation älyllisiä selityksiä. Sen työ on nimetä ja selittää tietoisuuden maiseman ilmiöitä. Mieli ennustaa ja arvioi. Se haluaa varjella sinua suuntautumalla kohti mieluisiksi arvioimiaan asioita ja kääntämällä selkänsä epämieluisille ilmiöille. Tällä kaikella on mittaamattoman arvokas elämää palveleva tarkoitus. Mielesi on tehnyt hyvää työtä. Sinä olet tässä. Hengität. Olet elävä.

Mutta ne tunteet. Nämä tunteet. Tässä. Sinussa. Nyt. Sinun ei ole tarpeen käsitellä tunteita – tunteet ovat tuntemista varten. Sinä voit mennä lähemmäksi. Tunnetko tunteesi? Tunne on kehollinen kokemus. Voit luottaa kehosi viisauteen ja sallia energian liikkua sinussa. Kyllä – toisinaan sinua pelottaa. Reagointipohjaisten väistöliikkeiden sijaan voit suoda tunteelle lempeän huomion. Et mene rikki tunteistasi. Voit pitää tunnetta sylissä ja kuunnella sitä. Lokeroinnin sijaan sinulla on lupa hyväksyä tunne sellaisena kuin se on tässä ja nyt. Tunne on joka tapauksessa jo tässä. Sinussa.

Mitäpä jos sanoisit tunteelle: ”Olet tervetullut. Sinä saat olla tässä. Sinä saat liikkua minussa. Sinä saat levätä minussa. Minä kuuntelen sinua.”

Sinun ei tarvitse odottaa, että jotakin erityistä tapahtuu. Saattaa kuitenkin olla, että myötätuntoisen läsnäolosi lämmössä tapahtuu merkillisiä asioita.

Ei kommentteja: