sunnuntaina, marraskuuta 05, 2017

Reformaation juhla Kuusamossa 5.11. - "Armoa armottomille"

Tänään oli suuri päivä monella tasolla. Martti Lutheria muisteltiin. Kirkkoherra Taina Manninen saarnasi ja pääjuhlassa puhui emerituspiispa Voitto Huotari. Hyvin Taina saarnasi ja hyvin Voitto puhui. Kirkossa oli runsaasti väkeä. Tänään julkistettiin Kuusamon Pyhän Ristin kirkon esittelyvideo, jota olen saanut olla tekemässä. Jännitti ja tuntui hyvältä samaan aikaan.

Otsikon "Armoa armottomille" viittaa Voitto Huotarin juhlapuheeseen, jossa hän hienosti johdatteli kuulijan armon, armottomuuden, häpeän, ahdistuksen, surun, itsemyötätunnon ja rakkauden teemojen äärelle.

"Kuusamon Pyhän Ristin kirkossa voi nyt vierailla myös videon avulla. Kirkkosali, sen esineistö ja symbolikka tulevat nähdyksi myös lintuperspektiivistä. Urut, kirkon torni, kellot ja sankarihautausmaa tulevat ihan lähelle. Kuusamolaislähtöinen Jorma Ronkainen on kuvannut lapsuutensa kotikirkkoa suurella hartaudella ja kunnioituksella. Taustalla Kuusamon kirkon urkujen mahtava sointi kuuluu kanttori Olli Kinnusen improvisoidessa virttä Aurinkomme ylösnousi (vk. 105). Kirkon videon avulla muistamme ja kunnioitamme edellisten sukupolvien työtä ja kiitämme heidän esirukouksistaan. Me olemme vuorossa nyt ja haluamme siunata seuraavan sukupolven kirkkotien kulkijoita. Jumalan sana ravitsee ja rohkaisee." (Lisää: http://www.kuusamonseurakunta.fi/uutiset/-/news/30225519/)

Video löytyy täältä: http://www.kuusamonseurakunta.fi/tutki-uskoa/blogit

tai suoraan youtbesta

Ei kommentteja: