keskiviikkona, marraskuuta 14, 2018

Plugari tai täyssähkö on vastuullinen valinta

Ihmetyttää näiden ulostulojen kapeakatseisuus. Toisaalta nämä on tietysti omaa etua palvelevia, sillä Anttosen kaltaisilta toimijoilta katoaa perusbusiness alta sitä mukaa kun liikenne sähköistyy. On toki totta, että CO2-päästöjen väheneminen Suomen autokannan sähköistyessä on globaalisti marginaalista, mutta on tällä kuitenkin merkittävä vaikutus kaupunkien ilmanlaadulle. Tutkimukset osoittavat, että liikenteen tuottamat pienhiukkaset ovat erittäin haitallisia terveydelle. Arvioiden mukaan jopa 1 300 ihmistä vuodessa kuolee Suomessa ennenaikaisesti ilmassa olevien epäpuhtauksien vuoksi. Niinpä plugari tai täyssähköauto on vastuullisen ihmisen valinta.

Lisäksi on huomattava että on kaksinaismoralismia vaatia vaikkapa kehittyviä talouksia pienentämään liikenteen ja energiantuotannon hiilijalanjälkeä samalla kun itse jatkaa entiseen malliin. Ei näin!

"ST1-miljardööri lyttää sähköautot ja biopolttoaineet – Afrikan metsittämisellä on kiire"

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/st1-miljardoori-lyttaa-sahkoautot-ja-biopolttoaineet-afrikan-metsittamisella-on-kiire/09c6e7ec-c2e4-39bc-81bf-925357798a3e

Ei kommentteja: