tiistaina, elokuuta 27, 2013

Mysteeri

"Supertietokone simuloi sekunnin pituista aivotoimintaa - urakka kesti 40 minuuttia" (http://yle.fi/uutiset/supertietokone_simuloi_sekunnin_pituista_aivotoimintaa_-_urakka_kesti_40_minuuttia/6762003). Mitä kaikkea pääkopassa tapahtuukaan yhdessä sekunnissa! Nyt. Nyt. N-y-t. Käsittämätöntä.

Kävin tuossa juuri koiraa ulkoiluttamassa, keräsin tatteja ja ihmettelin tätä hetkeä. Ihmettelen tätä yhä. Tämä hetki ei ole este, se ei ole väline, se ei ole toissijainen johonkin kuvitteelliseen tulevaisuudessa koittavaan hetkeen verrattuna. Tyypillisesti elän mielen automaatioiden ehdoilla. Mieli luokittelee ja nimeää tämän hetken salamannopeasti mieluisaksi, epämieluisaksi tai yhdentekeväksi. "Mutta kun... sitten kun... jos..." Mieli kuvittelee tietävänsä mistä tässä hetkessä on kysymys. "Been there... done that... haukotus... kerro minulle jotakin uutta..."


Mitä enemmän opin purkamaan näitä mielen automaatioita, sitä puhtaammin, paljaammin ja avoimemmin voin elää tässä hetkessä. Mitä vähemmän identiteettini samaistuu lokeroimista, käsitteellistämistä ja älyllistämistä rakastavaan mieleen, sitä syvemmin hengitän tämän hetken raikasta ilmaa ja syntyy tilaa intuitiolle, oivallukselle, luovuudelle. Todellinen viisaus ylittää moninkertaisesti käsitteellisen mielen kyvyt. Tämä hetki... tästä ei puutu mitään, tämä hetki on aina ihmeitä täynnä. Mysteeri. Nyt. Kotona. Terassilla. Kuulen tuulen. Tunnen tuulen ja auringon ihollani. Voin rakastua tähän hetkeen. Voitko sinä?

Ei kommentteja: