maanantaina, lokakuuta 09, 2006

The Meaning of Life by gs (prologi)


”Päättelimme että elämämme tarkoitus
lienee murheen karkoitus”

-Eppu Normaali

Kukapa haluaisi olla onneton? Ihminen haluaa olla onnellinen. Olisiko onnelliseksi tuleminen ihmiselämän tarkoitus? Siinä tapauksessa olisi ratkaistava, kuinka tulla onnelliseksi? Kuinka löytää onni elämään? Kuinka löytää ilo? Ennen kaikkea: kuinka löytää kestävä onni ja ilo?


(jatkuu...)

-gs

7 kommenttia:

Miss Foxy kirjoitti...

jos pystyy joka päivä elämään niin hyvää elämää, että ilo löytyy jokaisesta ja jokaisessa päivässä, ei vain niin, että kerran vuodessa lomalla.

itselleni se onnistui ennen paremmin ja helpommin: asuin paikassa, missä hyvän elämän aineksia: puhdas ilma, luonto oli heti oven takana, nyt ei ole.

Jussi kirjoitti...

Minulle riittää Eppujen tavoite: Murheen karkoitus. Murheen vastakohta on ilo, mutta siinä välissä on tavallinen mielenrauha, jonka tavoittaa kun ei ole iloinen eikä murheellinen.

sympaattinen kirjoitti...

"Vain tahroja paperilla, älä siis suutu, ei niistä asiat miksikään muutu..."...olen hieman näillä linjoilla näistä metafyysisistä mietiskelyistäsi.

sahrami kirjoitti...

En ehdi nyt vastaamaan pidempään, mutta tuli vain tästä mieleen eräs takavuosien Viivi ja Wagner. Viivi kysyi Wagnerilta, mikä on onnellisuuden salaisuus, johon sikapossu vastasi, etten tiedä, keskityn vain välttelemään epäonnea.
:D

gnothi seauton kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoisista kommenteista!

miss f; aivan. Ja ihan pieniäkin ne asiat voivat olla, joista ilo voi löytyä. Taito avautua, nähdä, olla läsnä - siitä ne pienten onnen murusten löytymiset lähtevät.

jussi; kyllä, eppujen naivismissa voi olla piiloviisautta kovastikin kyllä. "Paljon hauskempi on olla pakanana, ei tarvi koskaan olla va-va-vakavana"...

sympaattinen; niin, vain tahroja sikäli kun nämä jäävät aivovoimistelun tasolle. Loogisanalyyttiselle tasolle jäävä ajattelu on ulkokohtaista, kun viisauteen tähtäävällä painopiste asettuu pään ja sydämen leikkauspisteeseen. Viisauteen liittyy toiminta ja niinpä se ei vain tahroiksi paperille jää.

sahrami; :) on se melkoinen sika se wagner...

-gs

Rita kirjoitti...

Eilen luin tuon saman väitteen että elämän tarkoitus on tulla onnelliseksi. (Eräästä tunneälykirjasta) Heti nousi protesti omassa mielessäni; täytyy olla muutakin.

Olkoon onnellisuus tavoitteemme ja käyttövoimamme, mutta totta vieköön, eikö meidän ole tarkoitus jotain muutakin saavuttaa ja saada aikaan kuin hyvä henkinen olotila? Alkaen nyt vaikka ihan siitä että autetaan murheellisia karkottamaan heidän murheensa... :)

Sympaattiselle haluan kertoa että Gnothin blogi on kyllä muutaman kerran saanut minussa toimintaa ja ajattelutavan muutosta tai vahvistusta aikaan. Kaikki lukevat omalla tavallaan ja peilaavat omaan elämäänsä.

Sanat eivät suinkaan ole "vain sanoja".

gnothi seauton kirjoitti...

rita - mukava kuulla, että kirjoitukset ovat koskettaneet! Kiitos!

"Hyvä henkinen olotila" - ajattelen sitä dynaamisena olemisen tapana, jossa ihminen ilmentää rauhaa ja rakkautta. Säteilee sitä maailmaan ja tekee omalta (pieneltä) osaltaan maailmasta parempaa.

-gs