lauantaina, tammikuuta 13, 2007

...heizbare Griffe und Cruise Control...

Väänsin juuri viestin eräälle keskisessä Saksassa asuvalle herralle, joka on pyöräänsä myymässä. Mit freundlichen Grüßen, tietysti. Ruosteessa se on. Sehr ruosteessa.

Ei pyörä.

Mutta viestin väsääjä.
Saksan kielen osalta. Entschuldigen. Mutta sanakirjaa kääntelin ja saksaksi vääntelin; dürch für gegen ohne um herum ja kiinnostukseni osoitin aus bei mit nach ja muutamia tarkentavia zeit von zu kysymyksiä tein. Saa nähdä, kehkeytyykö tästä jotakin. Pyörän malli on kohdallaan kuin myös varustelu. Väri ei ole suosikki, mutta kelpaa sekin. Sehr interessiert.

Jonkinmoinen kuume pyörän vaihtamisesta isompaan on siis noussut. Nykyinen on hyvä ja mieleinen, eikä sitä periaatteessa tarvitsisi vaihtaa. Niinsanottu järkisyy vaihtoon (sikäli kun moottoripyöräilyssä koskaan kyse on järkiasioista - fiiliksiä, hyviä reissufiiliksiä siinä koetaan) liittyy tyttäreen ja hänen jo nyt osoittamaan suureen kiinnostukseen moottoripyöräilystä - isin ja äitin pyörät vaikuttavat kovin houkuttelevilta ja pitäähän pyörä tietenkin sellainen olla, että tytön voi hyvin kyytiin ottaa (muutaman vuoden kuluttua). Niinpä uskollinen rautainen ratsu on vaihtumassa. Ajattelemaani mallia on Suomessa olemattoman vähän tarjolla, joten katseeni on suuntautunut Ruotsiin ja Saksaan.

Kaikkea se teettää. Pyöräkuume.

-gs

Ei kommentteja: