lauantaina, helmikuuta 23, 2008

42 päivää - 42 kilometriä (ja 195 metriä)

Pariisin maraton lähestyy. Lääkärikin antoi luvan ja kirjoitti todistuksen, jonka perusteella minulla ei ole lääketieteellistä estettä osallistua urheilutapahtumaan. "(...) examination of (...) reveals no contraindications for participating in sports competitions (...)." Enpä ole ennen moista todistusta juoksukisaan tarvinnut. Joissakin maissa lääkärintodistus on välttämätön ennen kuin starttiviivalle pääsee.

Lääkäri innostui kovin, kun kerroin mihin todistuksen tarvitsen. Ranskaa alkoi minulle haastelemaan. Valitettavasti oma osaamiseni rajoittuu pariin fraasiin, joten vilkasta keskustelua emme saaneet aikaan. Ranskaksi siis. Minkäänlaista. Suomeksi kylläkin. Kävi ilmi, että lääkäri oli aivan hiljattain käynyt viimeksi Pariisissa. Kertoi muutoksista, joita kaupunki hänen silmissään on läpikäynyt parin vuosikymmenen aikana. Kerroin maratonreitistä, majoituksesta sekä parinkymmenen vuoden takaisista Pariisin muistoistani. Kihlattuni kanssa kävin siellä vuonna 1988 ja seuraavanna vuonna vaimoni kanssa. Sama ihminen. Ja nyt matkaamme koko perhe. Lääkäriltä lähtiessäni heitin au revoirin.

42 päivän kuluttua klo 8.45 on tarkoitus löytää itseni Riemukaarelta 35 000 muun juoksijan kanssa. Lähtölaukauksen pamahdettua luvassa on hieno ja hikinen sight-seeing (maratonreitti google maps -sovelluksessa).

-gs

4 kommenttia:

mahdollisesti kirjoitti...

Maratonissa on tavoitetta kerrakseen, mutta Pariisin tunnelmasta ja muistoista on varmasti hitusen apua juoksufiilikseen virittäytymisessä. Itsekin olen elämäni ekalle maratonille valmistautumassa, mutta ajattelin aloittaa sen turvallisesti koto-Suomesta. Tsemppiä treenaukseen!

gnothi seauton kirjoitti...

Toki se innostaa treenaamaan! Tsemppiä myös sinulle hienoon projektiin, minkä maran ajattelit juosta?

-gs

mahdollisesti kirjoitti...

Helsingissä city maratonin..

gnothi seauton kirjoitti...

Siis Suomen suurin ja kenties kauneinkin, hyvä valinta! Minunkin ensimmäinen oli juuri HCM - vuonna 1989.

Onko suunnitelmissa juosta puolimaraton ennen päätavoitetta?

-gs