perjantaina, tammikuuta 03, 2014

Tahdotko?

Toisinaan havahdut kokemukseen olemisen keveydestä. Yllätyt, sillä hyvään oloon ei löydy mitään erityistä syytä. Ei ole loma, ei juhla. On vain hyvä olla täsmälleen siinä missä olet. Aamuruuhka, palaveri, kaupan kassajono, kiukutteleva lapsi... Mikään ei paina mieltä, elämä tuntuu hyvältä. Mistä on kysymys?

Olet yhtä tämän hetken kanssa. Et liimaa tämän hetken päälle mitään arvostelmaa. Et lisää mitään, et ota pois mitään. Et vertaa tätä hetkeä menneeseen. Et käytä tätä hetkeä astinlautana johonkin tulevaan. Sisimmässäsi tiedät, että tämä hetki ei ole jonkun ilkeämielisen pystyttämä este. Se ei ole vihollinen. Syleilet tätä hetkeä niin kuin se on itsessään, paljaana - tarinoiden, märehtimisen ja murehtimisen takana. Olet kiitollinen tästä ainutlaatuisesta hetkestä, elämästä joka tapahtuu nyt.

Tämä hetki, joka hetki kosii sinua: "Haluatko olla kanssani? Ei ehtoja, ei tekosyitä, ei takaa-ajatuksia. Haluatko olla minun kanssani?" Sinä antauduit joskus. Rakastuit ja vastasit "kyllä" - muistatko? Sanoit sydämestäsi "tahdon". Iloitsit ja sulauduit yhteen tämän hetken kanssa.

Tässä se taas on. Tämä hetki. "Rakkaani, tahdotko yhä?"

- - -

"On" (Facebook)

Ei kommentteja: