maanantaina, elokuuta 11, 2014

Ajasta ikuisuuteen

Toisinaan sinua pelottaa. Kokemus tästä hetkestä on ahdistava. Puristaa. Polttaa. Onnen hetket ovat vain kaukainen muisto. Koet epäonnistuneesi. Itsesyytöksiä. Epätoivoa. Ajatukset kiertävät kehää. Olet pakokauhun partaalla. Pelkäät romahtavasi. Koet ettet selviydy tästä haasteesta. Haluat paeta. Haluat vaistomaisesti kääntää tälle kokemukselle selkäsi. Haluat selittää ja tulkita tuskaa, jotta se hellittäisi. Haluat vaihtaa tämän kokemuksen johonkin toiseen, johonkin mieluisampaan. Mikä tahansa kelpaa, mutta ei tämä. Haluat parantua. Haluat eheytyä. Haluat tulla vahvaksi. Viisaaksi. Haluat onnistua elämässä. Haluat olla onnellinen. Kaipaat rakkautta. Mutta tämä tuska. Tämä ei hellitä. Se pitää sinua rautaisessa otteessaan. Kaikki haaveet, kaikki unelmat - mennyttä. Haluat unohtaa. Levätä. Mennä pois. Haluat olla rauhassa.

Malta hetki. Mitäpä jos kohtaat tämän hetken, tämän kokemuksen sellaisena kuin se todella on? Päästät hetkeksi irti tarinoista ja tulkinnoista. Lakkaat vertaamasta tätä kokemusta johonkin menneeseen tai mahdollisesti tulevaan. Mitä tämä kokemus on? Et käännä selkääsi. Käsitteellisten tarralappujen ja pakkomielteisen älyllistämisen sijaan tunnustelet kokemusta. Tässä sykkii elämä. Tunnetko? Ehdollistuneiden luokittelujen ja tulkintojen sijaan menet lähemmäksi. Tässä värähtelee energia. Tunnetko? Kehosi on energiaa. Elämä koskettaa sinua juuri nyt. Menet vielä lähemmäksi. Polttava tunne vatsan seudulla. Rintakehän liike. Ilmavirta nenässä. Vielä lähemmäksi. Näetkö valon ja varjon, muotojen ja liikkeen leikin? Mille tämä kokemus maistuu? Miltä se tuoksuu? Kokemus tästä hetkestä on arvoituksellinen kimppu ajatuksia, aistimuksia, tuntemuksia, tunteita – käsittämätöntä energiaa, säkenöivää voimaa hyvän ja pahan tuolla puolen.

Ehkäpä unelmien pitikin murentua. Haaveesi siitä miten elämäsi tulisi sujua – ehkä siitä piti päästää irti. Sinä ja sinun elämäsi… jonkinlainen projekti? Sinä uskoit, että ne ovat kaksi erillistä asiaa. Tämä polttava kokemus, tämä kirkas valo ei tunne erillisyyttä. Sinä ja elämä – yksi ja sama. Sinä ja elämä – tämä käsittämätön tanssi. Sinä ja elämä – erottamattomat. Sinä ja elämä – rakkaus. Tämä hetki, tämä kokemus ohjaa sinua. Tämä energia – sinä olet sille koti. Et tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi, mutta tässä kokemuksessa on outo lumous. Polkusi on tämä askel. Elämä on tämä hetki. Tämä sisäänhengitys. Tämä uloshengitys.

Tämä tunne epätoivosta, romahtamisesta ja pelosta – ehkä tämä onkin kutsu? Elä entistä syvemmin, rikkaammin, vapaammin, aidommin. Tämä kokemus mahalaskusta ja toivottomuudesta – ehkä tämä onkin muistutus? Olet enemmän ja ihmeellisempi kuin mikään mielen tai toisten sepittämä tarina sinusta.Olet aivan hiljaa. Olet niin hiljaa, että kuulet kukkien viisauden. Ne eivät muistele eilistä, eivätkä mieti huomista. Ne eivät märehdi mennyttä talvea eivätkä murehdi tulevaa syksyä. Kukat tanssivat tuulen kanssa ja kuiskaavat: "Nyt se tapahtuu. Tätä se on. Ajasta ikuisuuteen - ei sitten kun aika jättää, vaan nyt. Ajasta vapautuminen on tässä hetkessä elämistä. Kokemuksesi vaihtelee, mutta se tapahtuu aina ja vain nyt. Kokemus on jatkuvassa liikkeessä, mutta tila jossa se ilmenee, on ajaton. Se on kotisi. Se olet sinä. Sinä olet se. Tämä käsittämätön.
Lumoavaa tätä hetkeä!
- Jorma Ronkainen (facebook.com/OnKaikki)
Ei kommentteja: