perjantaina, tammikuuta 02, 2015

Rajaton

Toisinaan huomaat, että jokin ajatus jää vaivaamaan sinua. Ajatus kertoo painokkaasti, miten sinä, puolisosi, työkaverisi, lapsesi tai satunnainen ohikulkija sanoi tai teki, oli sanomatta tai oli tekemättä jotakin mitä ei olisi pitänyt tai olisi sittenkin pitänyt. Sinusta tuntuu ikävältä. Haluat ajatella jotakin muuta, mutta ajatus on erityisen itsepintainen. Se alleviivaa, se palaa uudestaan ja uudestaan. Olet totaalisesti nalkissa sen kanssa. Sinusta tuntuu yhä pahemmalta. Märehdit ja murehdit. Ryvet itsesäälissä. Kärsit. Katkeroidut. Koet olevasi uhri.

Sinun ei tarvitse taistella ajatusta vastaan. Joka kertaa kun huomaat uppoutuneesi samaan itsepintaiseen ajatusten kierteeseen, voit kiittää itseäsi siitä että huomasit takertuneesi. "Kiitos kun havahduin." Voit myös kiittää mieltäsi. "Kiitos mieli - sinä se tuotat väsymättömästi ajatuksia." Mieli haluaa varjella sinua. Se on tehnyt hyvää työtä. Sinä olet elossa.

Voit hengittää syvään ja päästää irti. Sinä voit valita. Ajatusten ja tarinoiden sijaan voit kääntää huomiosi tunteeseen, jonka ajatus on herättänyt. Tarinoista ja tulkinnoista riisuttu tunne on paljasta ja puhdasta energiaa. Se ei ole hyvää eikä se ole pahaa. Tunne on elämän liikettä, jonka voit tuntea kehossasi.

Sydän hakkaa. Vatsaa korventaa. Sisäinen liikkumatila saattaa käydä sietämättömän ahtaaksi. Voit keskittyä hengitykseen. Tämä sisäänhengitys. Tämä uloshengitys. Hengitys on elämän ainutlaatuista liikettä sinussa. Ehkäpä voit kysyä itseltäsi: "Saako tämä energia, saako tämä elämän lähettämä liike olla hetken luonani? Voinko tarjota tälle tuntemukselle sylin? Voinko sallia tälle sykkeelle kaiken huomioni?"

Olet elävä. Olet rajaton tila, jossa elämän energia liikkuu. Et ole mikään eloton tarinoiden, ajatusten ja uskomusten kulissi, jota on varjeltava maailman tuulilta. Et ole mikään saavutusten kokoelma, jota kelpaa seurapiireissä esitellä. Olet enemmän. Paljon enemmän.

Tämä hetki polttaa yhä uudestaan tuhkaksi mielen luomat luutuneet käsitykset siitä kuka olet ja kuinka elämäsi piti sujua. Olet arvoitus. Olet sanaton läsnäolo, joka todistaa ajatusten, aistimusten, tunteiden ja tuntemusten tulemisen ja menemisen tietoisuuden rajattomassa maisemassa. Olet rajaton taivas, joka empimättä hyväksyy niin pouta- kuin sadepilvetkin. Tila, jossa valo ja varjo tanssii. Myötätunto. Olet elämä. Sinä olet. Olet. Sinä riität.

Rajaton.

- Jorma Ronkainen onnessa.com

Ei kommentteja: