tiistaina, kesäkuuta 27, 2006

Uusi tasapaino

”ieno kello”, tytär toteaa ja osoittaa rannettani. Pontevasti ja monesti. Kyllä kai tätä voi hienoksi sanoa.

Ranteessani on Polar Accurex Plus. Itse asiassa tämä on enemmän kuin kello. Tämä on sykemittari monipuolisine harjoittelun suunnittelu- ja seurantatoimintoineen. Syntymäpäivälahja Annelta kahdeksan vuoden takaa.

Vaihdatin tänään pariston ja nyt, puolenkymmenen vuoden tauon jälkeen, Accurex on taas ranteessani. Valmiina uusiin seikkailuihin.

Toukokuisella Kreetan matkalla muistiini palautui jälleen aamulenkkien upeus. Juoksemisen ilo.

Viimeisin juoksukisani oli kahdeksan vuotta sitten. Liikuntaa olen toki harrastanut, vaikka juokseminen onkin jäänyt vähemmälle. Hiihtoa, sauvarullaluistelua, kuntosalia, sauvakävelyä (se keski-ikä?) ja muutama Sulkavan soutukin.

Kreetan aamulenkit herättivät minussa torkkuvan vanhan juoksijan. Vaikka pohkeet olivat jumissa monta päivää vielä Suomeen palattuanikin. ”Jos sitä taas innostuisi?”

Ilmeisesti sitten innostuin. Puolitoista viikkoa sitten ostin uudet juoksukengät. NB 1023. Kenkämerkki on minulle nostalginen. Se symboloi jonkinlaista paluuta juurille, sillä kahdeksankymmentäluvun alussa juoksin samanmerkkisillä kengillä. New Balance. Pidän nimestä. Pidin siitä silloin ja pidän siitä nyt. Tasapaino. Uusi tasapaino. Uusi adjektiivina ja imperatiivina. Siitähän on kysymys. Siitähän oli kysymys.


Tasapaino sisäisen ja ulkoisen, minän ja maailman, fyysisen ja henkisen, ihmisen ja jumalan välillä. Tasapaino on harmoniaa. Tasapainon saavuttaminen.
Viisasten kiven
löytäminen. Ne ovat samoja asioita.

Viisasten kiven löytäminen ei välttämättä ole vaikeaa. Sen sijaan sen käyttäminen voi olla.

-gs

6 kommenttia:

Hahmo kirjoitti...

Niin, mitä hyötyä on hienoilla teorioilla ja ajatuksilla, jos ei niitä osaa käyttää elämässään?

Nimimerkki "Tiedän kyllä periaatteessa mitä pitäisi tehdä, mutta en tiedä miten"

gnothi seauton kirjoitti...

Niinpä - ne jäävät tyhjiksi.

Know'n sijaan tarvitaan know-how'ta, you know. ;-)

-gs

Miss Foxy kirjoitti...

sauvakävely - eikö se kuulostakin ihan toiselta lajilta kuin nordic walking? : )

ei yhtään keski-ikäsen kuulonen laji.

gnothi seauton kirjoitti...

totta virkat, miss f -
lisäksi muistan nuoruudestani hiihtäjien kesäharjoittelun sauvarinteineen ja pururatoineen eikä sekään keski-ikäistä ollut

-gs, nordic walker?

Rita kirjoitti...

No niin, siinä se nyt tuli... Uhkasi tältä päivältä jäädä jokapäiväinen kävelylenkkini, mutta kyllä minä nyt lähden. Kiitos kimmokkeesta! Tsau. Kirjuutellaan.

gnothi seauton kirjoitti...

Rita, eipä kestä! Lenkille taidan lähteä itsekin. Juoksemaan. Tunnustelemaan juostako lauantaina vartti- vai puolimaraton numerolappu rinnassa.

-gs