lauantaina, joulukuuta 05, 2015

Takaisin pohjoiseen (inttikuvaviikko)

Inttikuvaviikon muistelot jatkuvat. Marraskuun 1986 alussa Haminassa varusteita kuittaessani silmään sattui jonkun edellisen kurssilaisen raapustama seinäkirjoitus: "Kurssi 183 ei pääty koskaan vaan jäätyy korkeaan polviasentoon Homeperseensuolle." Revi siinä sitten motivaatiota jostakin!

Kyllä - Haminan seudulta todella löytyy Homeperseensuo. Se sijaitsee muistaakseni kaupungin itä/koillispuolella. Kyllä - talvi 1986/87 oli erittäin ankara pakkastalvi eikä jäätyminen ollut kaukana. Mutta onneksi seinäkirjoituksen laatija oli kuin olikin väärässä ja kurssi päättyi helmikuun alussa 1987.

Nuoren upseerikokelaan ympyrä sulkeutui kun tie kävi takaisin pohjoiseen, sissikomppaniaan Lapin Rajavartiostoon Rovaniemelle. Kylläpä oma pieni yksikkö tuntui kodikkaalta RUK:n jälkeen! Korkeasta polviasennosta ei kuitenkaan tingitty! Kuvassa käskytän alikersantti Tranbergia "siellä jossakin". Lähin esimieheni kokelasaikana oli nuori ja kirkasotsainen luutnantti Ilkka Laitinen. Hieno mies! Aavistelin että hän pääsee vielä pitkälle. Ja kyllä pääsi! Ilkasta kasvoi kenraalismies ja hän toimi mm. EU:n rajaturvallisuusviraston (Frontex) pääjohtajana. Nykyään kenraali Laitinen on Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö.

Ei kommentteja: