tiistaina, joulukuuta 29, 2015

The Force, it's calling to you. Just let it in.

Kävin sitten viimein katsomassa uusimman Tähtien Sodan 3D-version Kuusamon kinossa. Isolla rahalla saa aikaan näyttävää jälkeä. Räiskimistä oli minun makuun liikaa, mutta kiinnostavat henkilöhahmot sekä viittaukset mytologiaan pelastavat elokuvan.

There's been an awakening. Have you felt it?

Valon ja varjon tanssi ihmisessä on ikuinen teema ja sitä käsitellään elokuvassa taitavasti. Kiinnitin erityistä huomiota uusien hahmojen nimiin. Ne ovat onnistuneita. Ben (nimi assosioituu minulla valon potentiaaliin hänessä, Benny Goodman) empii avainkohtauksessa, on kahden vaiheilla kohdatessaan isänsä syvyyden päällä sillalla (viittaus klassisiin symboleihin). Finn puolestaan kaksoismerkityksessä viittauksena elokuvan suomalaiseen panokseen (Sara Forsberg, Joonas Suotamo) sekä jonkin päättymiseen (Finn päättää karata Ritarikunnan joukoista). Myös Rey on hyvä nimi ja viittaa kuninkuuteen.

"Women always figure out the truth. Always."

(http://source.superherostuff.com/wp-content/uploads/2015/10/rey_star_wars_the_force_awakens-wide.jpg)

Naisena Rey tuo voimaan välttämättömän feminiinisen, pehmeän aspektin. Rey edustaa luonnon intuitiivista viisautta ja osoittaa suurta kyvykkyyttä voiman kanavoinnissa. Loppukohtauksessa Rey ojentaa valomiekkaa Lukelle - nähtäväksi jää, toteaako Luke jatkossa "It's yours. May it serve you well."

Kaiken kaikkiaan elokuva oli mukava yllätys. En ole koskaan ollut mikään SW-fani, mutta kyllä elokuva teki vaikutuksen. Jään odottamaan jatko-osaa.

Ei kommentteja: