maanantaina, lokakuuta 22, 2007

Poikamme maailmalla

Suomessa 28 vuotta sitten syntynyt, viimeiset kymmenen vuotta ulkomailla asunut mies kiersi autollaan 71 kierrosta jotakin rataa jossakin päin Brasiliaa kaikkein nopeimmin. Onnittelut. Sama mies keräsi myös vuoden aikana eniten pisteitä jossakin sarjassa jossa hän ja parikymmentä muuta miestä kiertää autoillaan ratoja eri puolilla maailmaa. Onnittelut.

Onko odotettavissa samanlainen hulabaloo kuin puolitoista vuotta sitten kun eräs naamioitu suomalainen laulu- ja soitinryhmä voitti erään laulukilpailun? Onko media kontallaan seuraavat viikot ja kuukaudet samalla tavalla kuin 12 vuotta sitten kun suomalainen jääkiekkojoukkue voitti jonkun turnauksen Ruotsissa?

- - -

Toisaalta - jos edellämainittujen tapahtumien myötä tämän katajaisen kansan vähäpuheiset mutta vakavailmeiset edustajat kokevat iloa ja ovat edes hetken ystävällisempiä läheisilleen - suovat hymyn ehkä jopa ventovieraille... Lisää tätä ja heti! Järjestetään euroviisut joka kuukausi, jääkiekkokisat kahdesti talvessa ja vormuloiden mm-titteli myönnettäköön joka kilpailun yhteydessä. Iloa kansalle!

-gs

(minun ranking edellisille ilon murusille: 1. laulukisan voitto (kova juttu, iloitsin itsekin vaikka en matkan vuoksi tapahtumaa seurannut), 2. jääkiekkokisan voitto (historiallinen juttu jääkiekolle, vaikka en näitä jokavuotisia kisoja rohkenisi MM-kisoiksi nimittääkään), 3. vormulakisasarjan voitto (kansa tarvitsee leipää ja sirkushuveja - itse katsoisin kuitenkin mielummin oikeaa sirkusta))

(kuva http://www.emidor.com/images/laughter.jpg)

2 kommenttia:

Maurelita kirjoitti...

Juupa, meinasin eilen tipahtaa tuolilta kun kuulin Maamme-laulun telkasta sivukorvalla. Meni hetki ennen kuin tajusin ettei kyseessä ole La Marseillaise (aivot jumissa ?!) ja toinen ennen kuin ymmärsin minkä kunniaksi. Sitten hihkuin lapsille "Kimi voitti" ja surullisena tajusin ettei Maamme-laulu ollut edes tuttu heille.

TO DO : ehdottomasti soittaa sitä vaikka youtubesta jotta sävel tarttuu. Kun suvijuhlat ja muut oman lapsuuteni tukipilarit puuttuvat omilta, pitää pönkittää parhaalla mahdollisella tavalla kotimaista identiteettiä.

P.S. Huomasin samalla että linkität vielä vanhaan blogiini joka sulkee pikapuoliin ; jos viitsit ystävällisesti korjata linkin www.maurelita.com -muotoon ! Merciiiiiiiiiii. =)

gnothi seauton kirjoitti...

Jep - musiikki varmasti jättää vahvan muistijäljen. On monia kappaleita, joihin liittyy paljon omaa elettyä elämää, tärkeitä vaiheita omassa elämässä.

Maamme-laulu ei itselleni niin kovin tärkeältä tunnu, vaikka suomalaisuutta arvostankin. Suomalaisuus ilmenee mielestäni koskettavammin vaikkapa Sibeliuksen Finlandiassa tai Kuoppamäen Sinisessä ja valkoisessa tai klassisessa kotimaani onpi Suomessa. Nämä nyt tulee äkkiä mieleen.

-gs

ps. päivitin linkin!