maanantaina, maaliskuuta 10, 2008

Ajan henki

Tyttö keksi tarinan nimeltään "Ajan henki" ja pyysi sen myös kirjoittamaan:

Olipa kerran kaksi kissaa. Ja olipa kaksi koiranpentua. Ja oli kaksi peuranpoikaa. Ja yksi pieni karitsa. Ja olipa kerran kaksi voipunutta hiirulaista.

Ja sitten hiirulaiset lähtivät isän kanssa retkelle. Ja peuran isompi tyttö lähti yksin kouluun. Ja vauva on myös vähän isompi, se lähti isomman peuran kanssa kouluun. Ja isikin lähti kouluun.

Ja peurat lähti retkelle, hiihtämään.

- - -

Eilen tyttö osallistui ensimmäiseen hiihtokisaansa. Omasta halusta, tietysti. Mukavahenkinen kolmen kaupunginosayhdistyksen järjestämä tapahtuma makkaratulineen, kahveineen ja hernekeittoineen. Palkintojenjako tapahtui juhlallisesti palkintokorokkeen kera. Pronssia tuli.

- - -

Lauantain tiukahkon vk-treenin (13 km kiihtyvästi) jälkeen en lähtenyt eilen pitkistä raskaaseen keliin tarpomaan, vaan vedinkin pk-harjoitteen kuntopyörällä. 52.9 km (90 min) sujui leppoisasti mäkiohjelman parissa takkahuoneen ikkunasta lumista maisemaa katsellen ja radiota kuunnellen. Tänään taas juostaan. Pariisin maraton siintää vajaan neljän viikon päässä. Kunto tuntuu olevan nousussa. Pieni ongelma on, ettei sopivaa puolimaratonkisaa löydy Pariisin alle. Pitänee pääsiäispyhinä mökkimaisemista mitata reitti itse ja kiskaista kova treeni siellä. Vaikka silloin ei tule yhtä kovasti itseään kiusattua kuin kisatilanteessa.

-gs

Ei kommentteja: