tiistaina, marraskuuta 11, 2014

111114

111114 - näin komean numerosarjan voit halutessasi tähän hetkeen liittää. Liität tai et, yksi asia on varmaa. On yhä nyt. Vaikka usein korostan tämän hetken tärkeyttä, tämän hetken avara sallivuus mahdollistaa myös menneen muistelun. Nyt mietin mennyttä.

Olen oikeastaan aina jäsentänyt asioita kirjoittamalla, eikä eräs joulukuinen ilta 2012 tehnyt poikkeusta. Olin jo mennyt nukkumaan, kun iso oivallus ilmaantui tietoisuuden maisemaan. Kirjasin sen ylös ja tutkailin sitä tarkemmin seuraavana päivänä. Kääntelin sitä mielessäni ja tarkastelin sitä joka puolelta. Koeponnistin sen kaikilla mahdollisilla tavoilla. Keksin kaikki mahdolliset vasta-argumentit ja niin vain kävi, että kaiken se kesti ja kaiken se kantoi.

Ydinoivallus sai nopeasti lihaksia ympärilleen ja kohta huomasin, että tämä alkaa näyttää kirjalta. Kirja! Kirjoitan kirjan! Kirja alkoi luontaisesti kasvamaan ytimen ympärille. Alkoi unohtumaton seikkailu, johon sisältyi monenlaista: väkevää inspiraatiota, kovaa työtä, täydellisiä ajoituksia, outoja yhteensattumuksia, uusia tuttavuuksia, yllätyksiä, iloa, surua, ihania kohtaamisia… Nyt voin sanoa. Kirja on tapahtunut. Se on virrannut. Välillä vuolaana, välillä suvannon lailla ja toisinaan akanpyörteenä.

”On” on nyt painettavana. Saan ensimmäisen nipun kirjoja käsiini perjantaina 14. marraskuuta. Toimitan pienen erän kirjoja Jyväskylään (Yarnanta-joogastudio) vielä saman päivän aikana. Edullinen ennakkotilaushinta on voimassa vielä tämän päivän ajan. Neljäsosa ensipainoksesta on jo varattu ja sinäkin voit varata omasi osoitteessa onnessa.com/onkirja.html Varaatpa tai et, uskon, että jos kirjasta on sinulle hyötyä, se löytää tavalla tai toisella tiensä luoksesi.

Oikeastaan se löysi jo. Sinä ja minä olemme nyt tässä. Lukiessasi tätä tekstiä, luet ”On”nea, sillä kyse on samasta elämän sykkeestä. Nyt se tapahtuu. Tätä tämä on. Elämä on suora lähetys. Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu seuraavaksi. Valoa ja varjoa, muotoja ja liikettä, harmaan sävyjä ja kirkkaita värejä, aistimuksia ja tuntemuksia, tunteita ja ajatuksia – kaikille on tilaa, kaikki sopii vaivatta tähän hetkeen. Sinä, minä, tämä hetki ja 111114! Voimme yhdessä todistaa, kuinka rakkaus virtaa maailmaan levollisena läsnäolona, sanoina ja tekoina. Ulkona on vielä pimeää. Siitä huolimatta valo loistaa. Sisäinen valo. Valo kutsuu Sinua hehkumaan. Saat säkenöidä. On lupa jakaa ilosi maailmalle. On lupa laulaa sydämesi laulu.

- Jorma Ronkainen (kuva Anu Viik)

Ei kommentteja: