torstaina, marraskuuta 27, 2014

Suloinen joutilaisuus

Hei, onko Sinulla hetki aikaa lukea tämä? Niin, tarkoitan juuri Sinua.

Oletko huomannut, että kiireen alleviivaamisesta on tullut jonkinlainen statussymboli? Tässä mittaamisen vimman vaivaamassa ajassa on näytettävä kiireiseltä, sillä se viestii tehokkuudesta, tärkeydestä ja korvaamattomuudesta. Joutilaisuuden vaikutelmaa vältellään kuin ruttoa. On oltava monta rautaa tulessa, on multitaskattava sitä ja tätä. On oltava vakava, otsan on oltava kurtussa. Kiireisyys ja suorituskeskeisyys tarttuu töistä myös kotiin ja vapaa-ajalle.

Joutilaisuus. Suloinen joutilaisuus. Jospa joutilaisuudesta, huolettomuudesta käsin avautuukin olemisen tapa, jossa luovuus ja todellinen tehokkuus asustaa? Siinä missä oravanpyörässä juoksevalle kaikki asiat ovat tärkeitä, joutilaisuudesta käsin näkee kirkkaasti mikä on oikeasti tärkeää ja mikä ei ole niin kovin tärkeää. Asiat asettuvat mittasuhteisiin. Uusia ideoita ilmaantuu tietoisuuden kentälle. Ilo alkaa kuplia sisimmässä. Silmäkulmiin ilmaantuu ryppyjä. Hymyn merkkejä.

- Jorma Ronkainen
ps. The Book. "On". Tämän blogin lukijalle - siis Sinulle nyt erikoishintaan: 15 € (norm. 18 €). Anna tilauslomakkeella (onnessa.com) koodi "GnothiBlogi". Tarjous voimassa su 30.11. saakka. Kirjoja jäljellä enää 33 kpl.

Ei kommentteja: