sunnuntaina, marraskuuta 02, 2014

"On" - kirja on nyt tilattavissa :-)

Hyvää huomenta! Mitä Sinulle kuuluu? Miten nukuit?

Minulle kuuluu hyvää. Nukuin sikeästi ja tällä kertaa poikkeuksellisen pitkään, puoli seitsemään saakka. Minä pidän varhaisista aamuista. Ei ole liioiteltua sanoa, että rakastan näitä yksinäisiä hetkiä. Aamu tuoksuu kahville ja mahdollisuuksille. Mitä tämä päivä tuokaan tullessaan? Mitä tämä hetki pitää sisällään? Kokemukseni vahvistaa yhä uudestaan, että tämä hetki on runsaudensarvi. Yllätyksiä, yllätyksiä... loputtomiin.

En suinkaan väitä, että yllätykset ovat aina mieluisia. Valon ja varjon tanssi herättää toisinaan jännittyneitä, alakuloisia, ahdistavia ja pelottavia tuntemuksia. Nekin saavat värähdellä tässä hetkessä. En työnnä niitä pois, en yritä muuttaa niitä mihinkään suuntaan. Kaikki tuntemukset saavat olla tässä. Mieli elää tarinoista ja näen miten mieli haluaa kovin mielellään selittää tuntemukset. Mieli kutoo tarinoiden verkkoa tuntemusten ympärille. Sitä se on, mielen työ. Kiitos mieli! Mutta minä en enää sulaudu mielen tuotoksiin, en ainakaan kaiken aikaa. Minä katson vain. Hyväntahtoisuudesta käsin tarkasteltuna mielellä on taipumus rauhoittua. Tietoisuuden talossa vallitsee rauha ja rakkaus.

Oletko sinä huomannut, miten aistit ovat aamuisin herkistyneet? Mielen alleviivaama jyrkkä raja minuuden ja maailman välillä on häilyvä. Lämmin kahvikuppi, seinäkellon sekuntiviisarin nakse, tietokoneen jäähdyttimen hurina, jääkaapin äänet, tuntemus allani olevasta tuolista, sormenpäiden ja näppäimistön välinen kevyt paine, keittiön pehmeä valo... Tämä aistimusten hiljainen sinfonia on minua ja minä olen sitä. Ja sittenkin... sittenkin läsnä tässä hetkessä on myös ulottuvuus joka ei koskaan ole minkään kokemisen, tietämisen, tuntemisen tai aistimisen kohde. Läsnä on tila, jossa tämä kaikki ilmenee. Tällä sivulla ja kirjassani olen käyttänyt pientä suurta sanaa "On" viittaamaan tilaan, jossa kaikki oleva on, elää ja liikkuu. Maadoittuessasi tyyneyteen, asetut "On"neen. Sen myötä tunnet sydämessäsi, että sinun ei enää ole tarve etsiä onnea maailmalta. Onni on olemuksesi, se on sisäinen keskuksesi, josta käsin koet maailman.

- "On"
- Mitä?
- Kaikki.
- Missä?
- Tässä.
- Milloin?
- Nyt.
- Kuka?
- Sinä. Tervetuloa "On"neen.

- Jorma Ronkainen (kuva Anu Viik)

ps. Sain perjantaina kirjapainosta tarjouksen. Jee! Toimitan kirjan painettavaksi alkuviikosta. Kirjat ovat käsissäni marraskuun puoliväliin mennessä. Sinun on mahdollista varata kirja ennakkoon. Näin varmistat, että saat kirjan. Löydät nettisivultani pienen lukumaistiaisen, hintatiedot sekä varauslomakkeen. Maksaessasi kirjan ennakkoon, saat sen laskutusvaihtoehtoa edullisemmin. Kuvakirja tulee myyntiin hieman myöhemmin.

Ei kommentteja: