keskiviikkona, marraskuuta 26, 2014

Väreilyä

Olen hyvinvointivalmentajan opintoihin liittyen tehnyt erilaisia läsnäoloharjoituksia. Niiden antia voi tiivistää myös emotionaalisena kokemuksena. Mieli arvioi automaattisesti kuinka hyvin tai huonosti harjoitus sujuu. Se nostaa tavattoman näppärästi esiin muiston jostakin hyvin sujuneesta harjoituksesta ja vertaa nykyistä siihen: ”Ei tästä mitään tule. En osaa tätä. Olen toivoton tapaus…” Se saattaa myös virittää odotuksia menossa olevan harjoituksen suhteen: ”Sitten kun teen tämän, sitten tapahtuu sitä tai tapahtuu tätä…”

Tämä mielen työ herättää emotionaalisen vasteen. Elämä väreilee emootiona tässä hetkessä ja mitä mieli tekeekään: se laatii tarinan väreilyn ympärille. ”Sitten kun, mutta kun, kyllähän minä mutta…” Osa harjoitusta onkin tulla tietoiseksi kaikesta tästä. Mielen mekanismien näkeminen on havahtumista, hereillä olemista.

Avautuu tilaa oivallukselle: tämä emootio saa olla tässä. Tätä ei ole tarve älyllistää, tätä ei tarvitse selittää pois. Tämä on elämän liikettä tässä hetkessä. Tämä hetki ei ole virhe.

- Jorma Ronkainen (kuva Marianna Heini, http://www.mariannaheini.com/photography/)
ps. The Book. "On". Tämän blogin lukijalle - siis Sinulle nyt erikoishintaan: 15 € (norm. 18 €). Anna tilauslomakkeella (onnessa.com) koodi "GnothiBlogi". Tarjous voimassa su 30.11. saakka. Kirjoja jäljellä enää 39 kpl.

Ei kommentteja: